Uspješno okončana istraga: Migranti pljačkali porodične kuće u Srebreniku

Policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Srebrenik su radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, počinjenih na području grada Srebrenika, u vremenskom periodu od 01. do 27.5.2021.godine, operativnim radom na terenu došli do saznanja o mogućim počiniocima istih a radi se o stranim državljanima – migrantima W.K., rođen 2003.godine iz Alžira i S.N., rođen 1992.godine iz Libije.

Riječ je o krivičnim djelima Teška krađa i Krađa nad tri porodične kućama u kojima su predmet otuđenja bili odjevni predmeti, mobilni telefoni, ručni satovi i drugi predmeti, koji su pronađeni i izuzeti.

O navedenom je obaviješten kantonalni tužilac, a nad W.K. i S.N. je izvršena kriminalistička obrada, i isti će biti predati Službi za poslove sa strancima na dalju nadležnost.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79