Usred sezone u Sarajevu zatvorena najprometnija raskrsnica

Danas počinju radovi na na najprometnijoj sarajevskoj raskrsnici.

Adnan Šteta, ministar saobraćaja u Kantonu Sarajevo, najavio je za danas početak radova na raskrsnici na Skenderiji, te apelovao na vozače da budu maksimalno oprezni i strpljivi.

Radovi će se, kako je naveo, izvoditi na jednom dijelu saobraćajnice u ulici Hiseta i to na skretanju na most prema Centru Skenderija.

U periodu izvođenja radova sa glavne saobraćajnice iz ulice Hiseta neće se moći skrenuti desno prema KJP Skenderija, niti voziti saobraćajnom trakom na kojoj se nalaze šine te još jednom saobraćajnom trakom za kretanje pravo prema Baščaršiji.

“Svaka raskrsnica je manje ili više zahtjevna, bilo da se radi o građevinskim radovima ili regulaciji saobraćaja, stoga molimo sve vozače za razumijevanje i strpljenje, a svim radnicima koji rade na rekonstrukciji tramvajske pruge pod otežavajućim uslovima, se zahvaljujemo na svim naporima koje ulažu.

Radovi na ovom dijelu izvodit će se do 2. augusta”, naveo je Šteta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79