Usvojena inicijativa o ukidanju PDV-a na hranu za bebe

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine donosi značajne odluke na današnjoj sjednici. Usvojena inicijativa traži od Savjeta ministara da unutar 60 dana pripremi prijedlog izmjena Zakona o PDV-u, omogućavajući povrat PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe roditeljima ili starateljima djece do dvije godine.

Iako su poslanici dali saglasnost za ratifikaciju ugovora između BiH i međunarodnih finansijskih institucija, nisu usvojeni Izvještaj o sprovođenju izbora 2022. godine i Izvještaj o sprovođenju zakona iz nadležnosti komisije, koji će biti dodatno razmatrani.

Sjednica je također obilježena zaključcima o rješavanju problema aviokarata u institucijama BiH te o preciznijem nazivu predloženih inicijativa na dnevnom redu.

Hitna sjednica, koja je započela odmah nakon redovne, fokusirana je na razmatranje Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79