Užasna sudbina djeteta: Očuh osuđen za smrt bebe s 39 prijeloma rebara

Na sudu u Derbyju donesena je stravična presuda u slučaju smrti malog Jacoba Croucha. Beba rođena u februaru 2020. godine preminula je u svom domu u Lintonu, Derbyshire, u decembru te iste godine. Nažalost, utvrđeno je da je dijete imalo čak 39 prijeloma rebara, 19 vidljivih modrica i više unutrašnjih ozljeda.

Jacobov očuh, Craig Crouch (39), proglašen je krivim za ubistvo, dok je majka Gemma Barton (33) oslobođena optužbi za ubistvo, ali je proglašena krivom za izazivanje ili dopuštanje smrti djeteta.

Prema izjavama pedijatrice Sarah Dixon na sudu, Jacob je pretrpio višestruko fizičko zlostavljanje u danima i satima prije svoje smrti, ali mu nije pružena potrebna liječnička pomoć.

Osim fizičkih povreda, dijete je imalo i traumatsku perforaciju crijeva, što je uzrokovalo smrtonosnu infekciju. Forenzičari su istakli da takve povrede obično nastaju u saobraćajnim nesrećama ili prilikom pada s visine.

Tokom suđenja, iznesene su poruke koje su ukazivale na surovost očuha prema djetetu. Jacobov očuh nazivao ga je “vragom”, a razgovarali su o mogućnostima kažnjavanja djeteta.

Ova užasna priča odraz je okrutnosti i nedostatka brige prema najranjivijima među nama. Sudska presuda donesena je, ali nikada neće moći vratiti mladi život malog Jacoba, čiji je tragičan kraj potresao mnoge.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79