Užasni detalji nesreće u Sarajevu: Studenta je Porscheom udario i nosio na šoferšajbi, zamijenili se vozač i suvozač!?

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći, koja se danas oko 13.30 dogodila u centru Sarajeva, kod Fakulteta političkih nauka, povrijeđen je mladić, student prve godine na FPN-u, saznajemo od očevidaca. Na mjestu nesreće se može vidjeti prednje svjetlo, koje je od siline udara otpalo sa vozila koje je udarilo nesretnog mladića.

Jedan od očevidaca nesreće Rasim Sarvan ispričao je za Oslobođenje šta se dogodilo.

– Sjedio sam tu u blizini kad sam čuo tup udar. Skočio sam i vidio sam kako auto na šoferšajbi nosi pješaka nekoliko metara. Kada se zaustavio vozač i suvozač su izašli i zamijenili mjesta. Sve se dogodilo u nekoliko trenutaka. Auto je bio tamno plavi Porsche Cayenne. Kad su se zamijenili, nagazili su po gasu i otišli, ispričao je Sarvan.

Svjedok nesreće

Iz KCUS-a je rečeno da je mladiću povrijeđeno rame, ali da nije životno ugrožen. Trenutno se obrađuje na Klinici za urgentnu medicinu.

U trenutku objavljivanja ovog teksta policija još nije uhvatila vozača.

– Dojavu o nesreći dobili smo oko 13.30. Za sada je poznato da je motornim vozilom udaren pješak, koji je prevezen na KUM KCUS-a. Vozač se udalji sa mjesta događaja i potraga za njim još traje, rečeno je u Operativnom centru MUP-a KS.

Podsjećamo, prije tačno tri mjeseca, 11. februara, na stotinjak metara daleko od mjesta današnje nesreće u saobraćajnoj nesreći je povrijeđen sin našeg proslavljenog režisera Danisa Tanovića. Kao vinovnik ove nesreće osumnjičen je Benjamin Spahović, koji se trenutno nalazi u pritvoru.

Inače u ovom dijelu, koje je po svemu sudeći jedna od omiljenih dionica “trkača” nalaze se Poljoprivredno prehrambena škola, Ženska medresa, Fakultet političkih nauka, jedno od odjeljenja Ekonomskog fakulteta i Pedagoška akademija. S obzirom na veliki broj djece i mladih koji se svakodnevno kreću ovim dijelom, možda bi nadležni u KS trebali razmisliti o postavljanju ležećih policajaca, kako bi barem malo usporili “trkače”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79