Užasni detalji tragedije na Drini: Krijumčar jedini imao prsluk, uspio je pobjeći sa lica mjesta

Užasni detalji tragedije na Drini: Krijumčar jedini imao prsluk, uspio je pobjeći sa lica mjesta


Načelnik Bratunca Lazar Prodanović, komentarišući 12 utapanja ljudi na Drini, kaže da je ovo najveća tragedija koja se desila na toj rijeci, ali i na području zapadnog Balkana.

Nakon završetka procedure od Granične policije, navodi Kovač, Službi za poslove sa strancima je predato 15 osoba, od toga je 12 maloljetnih.

“Uz jednu pomoć IOM-a, te osobe su iz Zvornika prevezena u prihvatne centre u Blažuj i Ušivak. Sve veći i veći broj imamo ilegalnih ulazaka, mislim da je to jedna vrsta obaveze ne samo organa u BiH, nego zajedničkih aktivnosti između Srbije i BiH”, istaknuo je Kovač za N1, i dodao:

“Što se tiče sporazuma readmisije sa Srbijom, on je tu na niskom nivou i mislim da u narednom periodu, ako žele organi u BiH da efikasno upravljaju, onda taj sporazum sa Srbijom treba biti na istom nivou ili približno sporazumu sa readmisijom u Hrvatskoj.

Ministar za ljudska prava i izbjeglice Sevlid Hurtić je otkrio za N1 da je saznao u razgovoru sa ljudima iz Granične policija i ljudima koji su bili tu, da osoba koja je prevozila migrante je njih oko 60 tu noć prevezla.

“Rekli su mi da je čamac prevezao njih 30 i da se vraćao po druge, i da prelaskom tog drugog se čamac prevrnuo i stadalo je 12 osoba”, kazao je on.

Upitan da li je poznato ko je krijumčar, Hurtić je odgovorio:

“Informacije govore da je to državljanin BiH i da ima već neki sudski proces, čeka suđenje ili presudu. On je sada u bijegu. Govore i da je on imao kapuljaču, prsluk, dok drugi nisu imali adekvatnu opremu.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija