Uzeo hiljade maraka: Uhapšen prevarant koji se predstavljao kao inspektor SIPA-e

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su na području Bosanske Gradiške uhapsili Nedžada Velića iz Cazina zbog najmanje šest prevara i jedne krađe.

On je prijavljen da se lažno predstavljao kao policijski inspektor, policajac, biznismen i na taj način uzimao novac, a konačna cifra se mjeri u hiljadama maraka, pišu Nezavisne.

Posljednja prevara je zabilježena 6. maja i tada je od jednog muškarca uzeo 1.000 KM.

Nakon što ga je policija identifikovala i uhapsila ispostavilo se da je osumnjičen za još pet prevara na prostoru Bosanske Gradiške u proteklim mjesecima.

Navodno je od J.G., ali i Đ.V. uzeo po 300 eura da im preko granice doveze polovna vozila za dijelove. Za 1.800 KM je osobi M.Ž. prodao pelet koji nikada nije isporučio, a predstavljao si i kao inspektor SIPA-e kako bi uzeo 900KM u zamjenu za navodnu pomoć osobi u dobijanju oružanog lista.

Utvrđeno je da je za Velićem, također zbog prevare, Policijska stanica Bihać raspisala potragu, tako da je on nakon kriminalističke obrade i predat bihaćkoj policiji.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79