Uznemirenje javnosti: Telemach suspendovao zaposlenika s ratnog snimka

Kompanija Telemach BH, po prepoznavanju jednog od svojih zaposlenih na ratnom snimku koji se pojavio na društvenim mrežama i koji je uznemirio javnost, hitno je uputila zahtjev Odjelu za ratne zločine u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, kao i Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu s pitanjem da li se protiv jednog od zaposlenih vodi istraga o ratnim zločinima.

Podsjetimo, ratni snimak iz Sarajeva, objavljen prije nekoliko dana na YouTube kanalu reportera Philippea Buffona, na kojem snajperisti s položaja Vojske Republike Srpske u Nedžarićima pucaju na stanovnike Alipašinog polja, otvorio je stare rane. Građani su na snimku prepoznali određene osobe za koje se sada sumnja da su potencijalno počinili zločin, a jedna od tih osoba je identificirana kao zaposlenik Telemacha.

“Kompanija Telemach BH ne zapošljava ljude koji su činili krivična djela ili koji su počinili ratni zločin, ali nadležne pravosudne institucije su jedine koje imaju ovlaštenje da se bave istražnim radnjama i pokreću krivične postupke”, navode iz tog preduzeća.

Ističu da će Telemach BH kao kompanija koja poštuje zakone Bosne i Hercegovine postupiti po odlukama nadležnih pravosudnih institucija.

Telemach BH ne može da pokreće istrage, već to mogu da rade samo nadležne institucije, ali smo zbog uznemirenja javnosti, kao i zaposlenih u samoj kompaniji, donijeli odluku o suspenziji zaposlenog, dok pravosudni organi BiH ne utvrde činjenice i donesu odluku.

“Telemach je kompanija svih građana Bosne i Hercegovine u kojoj se ne gleda ni vjera ni nacija i ponosni smo na multietičnost u našoj kompaniji. Jedino mjerilo za rad u Telemach BH su profesionalnost i poslovna etika”, zaključuju u saopćenju.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79