Uzunović tvrdio da su mu nudili 3 miliona KM mita. Tužilaštvo KS kaže da već pet mjeseci provjeravaju informaciju

Uzunović tvrdio da su mu nudili 3 miliona KM mita. Tužilaštvo KS kaže da već pet mjeseci provjeravaju informaciju


Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Kenan Uzunović je bio jedna od presudnih ruku za imenovanje Vlade Federacije BiH krajem aprila.

On je tada na FACE televiziji tvrdio da mu je prvo nuđeno dva, pa onda i tri miliona kako ne bi glasao za imenovanje Vlade FBiH.

Te navode niko nije prijavio nekom od nadležnih tužilaštva, pa je Tužilaštvo KS odlučilo da po službenoj dužnosti provjere te navode.

No, pet mjeseci nakon toga nisu postojale nikakve informacije šta je sa ovim predmetom. Tim povodom oglasilo se Tužilaštvo KS, koje je kazalo da se navodi još uvijek provjeravaju.

“U vezi sa vašim upitom, obavještavamo Vas da se navedeni predmet nalazi u fazi provjera navoda iz prijave, te da se u istom intenzivno postupa u cilju utvrđivanja da li ima elemenata krivičnog djela. U vezi sa prednjim, kada bude donesena tužilačka odluka, javnost će biti blagovremeno informisana”, rekli su iz Tužilaštva KS za Avaz.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija