Vajukić priznao da je tukao Gojka Veselića: Bacio ga u bunar jer se prepao

Nakon što je pretukao komšiju Gojka Veselića (76), osumnjičeni za njegovo ubistvo Bogdan Vajukić (23) tvrdi da se vratio do njegove kuće u Koljanima, kod Laktaša, jer mu je bilo čudno da ga nije prijavio policiji, kada je i našao njegovo beživotno tijelo.

“Kod predulaza sam ga pronašao mrtvog. Prepao sam se pa sam tijelo odvukao i stavio na bunar, ali je ono propalo dolje jer su se daske razmakle”, rekao je juče Vajukić u banjalučkom Okružnom sudu, prisjećajući se događaja koji se desio 24. januara.

On je rekao da nije znao da ga je ubio i da nije planirao da počini zločin. Tvrdi da nije imao namjeru da ga ubije, a tijelo i tragove je uklonio dok ne pronađe nekog da zaštiti porodicu prije nego što se preda. Uputio je saučešće porodici ubijenog i rekao da mu je žao zbog svega. Negirao je da je tu veče pokušao opljačkati staricu Danicu, koja je živjela u blizini Veselića.

Kako je rekao, cijeli dan je pio pivo i rakiju, a sukob s ubijenim Veselićem nastao je kada je Dejan Popović trebalo da ga vozi u Laktaše i ostavio ga, te je otišao da Veselića pita da ga odveze

Tvrdi da mu je Veselić obećao da može, a zatim ga odbio voziti.

“Ja sam njemu rekao: ‘Ko te je…’, a kada mi je odgovorio: “Pitaj svoje ku… u kući ko nju je..” udario sam ga pesnicom i pao je na frižider”, rekao je Vajukić.

Kako je ispričao, kada je ustao udario ga je još tri puta, a zatim još dva puta dok je padao te otišao kući.

Prema njegovim riječima, kada je došla policija ispitivali su ga za pljačku komšinice bake Danice i, kako je rekao, tukli ga da prizna da ju je napao te je pod prisilom priznao da jeste.

Prema njegovim riječima, kada su ga pustili otišao je prvo kući, ali se vratio do Veselića da vidi je li živ. Tada ga je pronašao mrtvog.

Priznao je da je starcu dok ga je vukao spao donji veš, koji je uzeo, kao i čaršaf, i to spalio kod svoje kuće zajedno sa svojim odijelom i patikama.

Bogdan Vajukić (23) usmrtio, pretukao a potom bacio u bunar Gojka Veselića (76)

Podsjećamo, Vajukiću se sudi i za razbojništvo iz 2018. godine, jer je optužen da je između 18. i 19. decembra presreo Srboljuba Ćućuna, kojeg je izvukao iz vozila, pretukao, nasilno ugurao u svoj auto pa potom opljačkao pišu Nezavisne.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79