Vapaj iz Beograda: Imamo mjesta u bolnicama za naredna 24 sata

Mostar, 20.03.2020. – U četvrtak navečer krenula je dezinfekcija gradskih ulica, pločnika, javnih stepeništa, trgova, javnih parkinga i prostora te ostalih popločenih i asfaltiranih površina. foto HINA/ FENA/ Mario Obrdalj/ tš

Direktor Infektivne klinike u Beogradu dr Goran Stevanović je rekao, nakon sastanka s ministrom zdravlja i ostalim direktorima kovid i nekovid bolnica koji je održan danas, da je situacija u Srbiji alarmantna i da mjesta za kovid pacijente gotovo više da nema.

“Priliv bolesnika se ne smanjuje, imamo mesta za 24 sata ili nešto više, a nakon toga će morati da se otvaraju novi kapaciteti”, rekao je on obraćajući se novinarima.

On je rekao da je veliki broj kovid bolesnika koji su sve mlađi i mlađi i koji imaju teške kliničke slike i koji nerijetko u bolnice stižu nakon sedam dana kućnog liječenja.

Apelovao je i da se pokrene inicijativa da vakcina protiv virusa korona postane obavezna za zdravstvene radnike.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79