Vatrogasci se bore sa zmijama, sve češći pozivi građana

Prijedorski vatrogasci u junu su na poziv građana imali devet intervencija uklanjanja zmija, rekao je starješina Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Prijedor Radovan Martić.

Martić je rekao da je broj ovakvih interevencija u porastu, naročito u posljednjih par dana.

(VIDEO) Zeničani vodili borbu sa dugačkom zmijom ispred stambene zgrade

– Karakteristično je da je sve više ovih intervencija u zatvorenim objektima, da zmije ulaze u garaže, u vozila, u predulaze kuća, i bilo je slučajeva po dvije odjednom da se nađu na istom mjestu – rekao je Martić na današnjoj sjednici Foruma za bezbjednost zajednice Grada Prijedora.

On je naveo da među vatrogascima nema stručnjaka koji bi sa sigurnošću tvrdili o kojim je vrstama zmija riječ, ali da se, u komunikaciji s mještanima, najčešće čuje da je riječ o zmijama koje nisu opasne ni otrovne, uglavnom o smukovima.

Forum je iskazao zahvalnost Teritorijalnoj vatrogasno-spasilačkoj jedinici na aktivnostima uklanjanja zmija po pozivima građana, iako to nije u opisu poslova vatrogasaca niti su za tu djelatnost obučeni i opremljeni.

– U nekim drugim lokalnim zajednicama za te poslove angažovane su firme koje u opisu poslova imaju i tu aktivnost, ali takvih firmi u blizini Prijedora nema. Stoga se javno želimo zahvaliti našim vatrogascima – rekao je zamjenik predsjedavajućeg Foruma Draško Đenadija.

Iz Hitne pomoći odgovorili šta ako vas ujede zmija


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79