Velibor Pudar nije bio na svadbi svoga sina: “Ispričaću vam jednu priču koju sam čuo jučer”

Velibor Pudar nije bio na svadbi svoga sina: “Ispričaću vam jednu priču koju sam čuo jučer”


U jednom gradu zavole se dvoje mladih, bili su nerazdvojni i poslije određenog vremena odluče da svoju ljubav krunišu brakom.

Ožene se i živješe po mnogim gradovima i zemljama, sticajem okolnosti, nešto zbog situacije u njihovoj zemlji a nešto i zbog njegovog posla. I tako poslije 6 godina, iz ljubavi, rodi im se sin, dobiše svog prvijenca kojeg su obasipali ljubavlju i pažnjom.

Zbog posla i zbog porodice ON je morao nastaviti dalje da mijenja gradove i zemlje, jer je sada obaveza bila veća a ona se zvala dijete, dok je ONA vodila računa o dijetetu. Ponekada, u zavisnosti od NJEGOVOG radnog okruženja, su bili zajedno, bili su porodica. Jednog dana su odlučili da se vrate u svoju zemlju i da ON nastavi sa svojim poslom u njoj. Nastaniše se u jednom malom mjestu blizu njihovog grada a ON se zaposli u njihovom gradu, tako da je svaki dan putovao na posao i vraćao se da bude sa porodicom.

Prvijenac je porastao a oni su željeli da mu podare brata ili sestru, pokušavali su godinama ali im se nešto nije dalo. U međuvremenu, pošto se ONA žalila da joj je dosadno, odluče da pokrenu svoj mali biznis u tom malom mjestu da bi i ONA radila i da joj ne bude dosadno a ON je i dalje putovao na posao u njihov grad. Poslije određenog vremena, prijatelj mu je rekao da je vidio nešto što mu ne ide u prilog, rekao je NJOJ šta mu je rekao i došlo je do njihove svađe.

Jednog dana krene i ONA sa njim u naš grad i na povratku mu, tako bojažljivo sa nekim strahom, kaže da je ostala u drugom stanju, tolike godine čekanja tog radosnog trenutka a ona mu to kaže sa strahom. Kažu da je tek poslije saznao zašto je “bilo sa strahom”. Poslije toga, oni se presele u njihov grad. Dobiju djevojčicu a zbog velike krize u njegovom preduzeću, ON opet krenu da mijenja radna mjesta ali sada po njihovoj zemlji. ON je imao dosta prijatelja, pa preko njih, na njeno insistiranje, je zaposli.

ON je ponekad ima posao nekada ne a ona je radila i ponašala se kao da je cijeli svijet njen, osjećala se moćno i sigurno jer, Bože moj, ona ima svoju platu samo njenu i ničiju više. Dok je ONA radila ON je brinuo o djeci sve dok mu nije ponuđen posao u jednoj dalekoj stranoj zemlji. Sjeli su i dogovorili se, da ON ide, radi porodice, a da će ONA brinuti o djeci, tako i bi. ON je bio tamo 8-9 mjeseci a u njihovom gradu 3-4 mjeseca, međutim osjetio je da među njima ništa više nije isto, izbjegavala je bračne obaveze, sređivala se, bila odsutna kada je kući…Jednog dana, kažu, je rekla da mora na posao iako je bila na odmoru.

On ju je odvezao na posao i svratio u banku da nešto plati a nije joj rekao da će svratiti. Pri izlasku iz banke ugledao ju je sa nekim mitskim likom, recimo “Kraljević Markom” u njegovom narandžastom “šarcu” i odmah je zna zašto se ponaša kao što se ponaša. Kada su trebali da razgovaraju o tome, kao i uvijek kada je imala problem, uvlačila je nekoga trećeg da je zaštiti, ovog puta, kažu, uvukla je svoga maleljetnog sina da stane između NJE i NJEGA i, naravno, da čuva NJENU stranu. Sina je, kažu, ubijedila da je ON umislio i da “nije normalan”.

Poslije toga je ON, kažu, prešao preko svega da bi svoju maloljetnu djecu izveo na put. Dugo godina je, radi djece, radio u dalekoj zemlji a ONA je, kao i ranije, mislila samo o sebi a ne o porodici, nije imala ni malo poštovanja prema njemu. ON je, poslije, saznao još mnogo razloga zašto bi trebao otići od NJE ali je ostao dosljedan svojoj odluci da maloljetnu djecu dovede do toga da zarađuju sami sebi za život. Često je, radi mira u kući, prelazio preko mnogo stvari i onda kada su djeca došla do “svog dinara” odlučio je da neće više šutiti. Zbog NJENOG nepoštovanja njega i njegovih “djela” a kada su djeca počela da zarađuju za život, ON je odlučio da je napusti.

Djeca su ostala sa NJOM, kažu, da im je svašta pričala na njega da bi SEBE zaštitila, jer uvijek je ONA bila sebi najvažnija, ne porodica, da bi, kažu, nedavno oženila njihovog prvijenca na čijoj svadbi nije bio poželjan ON. A ON, njegova duša je ispunjena jer zna da je uradio sve da bi njegova porodica bila to što je danas, da je tolike godine proveo “tamo negdje” da bi njegova djeca bila ono što jesu ali, na žalost, nije bio svijestan sa kakvim čovjekom je proveo tolike godine u braku. Kažu, da, bez obzira na sve, njega viđaju nasmijanog po gradu i da niko na njemu ne može da primijeti šta se dešava u njegovoj duši

Morao sam vam prepričati ovu priču jer sam dosta toga naučio iz nje a i vi je pročitajte da se vama, ne daj Bože, ne bi desilo nešto ovako i zapamtite, ljepota je prolazna a duša je vječna, birajte srodnu dušu ma kakve god ona ljepote bila.

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar prisustvovala je svadbi svog brata Nemanje, a posebno se zabavljala uz pjevača Amela Čurića.

Objavljen je video s ovog vjenčanja, gdje naša Sirena, zajedno s Čurićem, pjeva poznatu pjesmu Što nas ima mašala.

Uz snimak sa svadbe, Čurić je napisao: “Oženismo i Nemanju, ali to nije bilo koji Nemanja nego brat naše zlatne Lane Pudar. Znao sam da u porodici imaju dobre plivače, ali nisam znao da imaju i dobre pjevače.”

Svadba se održala u subotu, 16. septembra, a Nemanja je oženio svoju dugogodišnju djevojku Šejlu Rahimić.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija