Velika akcija MUP-a USK-a: Zaplijenjena droga i oružje, dva lica uhapšena

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a USK-a Bihać izvršili su pretrese na više lokacija u naselju Bosanska Bojna, općina Velika Kladuša. Pretresi su obuhvatili vikend kuće, stanove i porodične kuće, a rezultirali su značajnim otkrićima.

U akciji su pronađeni oko 1,5 kg praškaste materije, asocira na opojnu drogu “heroin”, dvije digitalne vage, vojna municija, više telefona, novac u iznosu od 1600 eura i 650 KM.

Zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djela “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija”, “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” i “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija”, slobode su lišena lica inicijala G.V i Š.D iz Velike Kladuše.

Nakon sprovedene kriminalističke istrage, uz izvještaj o izvršenim krivičnim djelima, ova lica će biti predana postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva USK-a radi daljeg postupanja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79