Velika akcija MUP-a ZDK: Pretresi i hapšenja na 14 lokacija

U nastavku operativne akcije “Meta II” policijski timovi Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, od ranih jutarnjih sati vrše istovremene pretrese na 14 lokacija na području Kaknja.

Radi se o opsežnoj policijskoj akciji kodnog naziva “Meta”, koju provodi Uprava policije MUP-a ZDK-a i koja je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje osoba koje se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” i “nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija”.

Aktivnosti u okviru akcije “Meta II” se poduzimaju u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva ZDK, te se postupa po naredbama općinskih sudova u Zenici i Kaknju.

Operativna akcija “Meta II” predstavlja nastavak operativne akcije “Meta I” i operativnih akcija: “Mreža I” “Mreža II”, “Mreža III” i “Mreža IV” koje su provedene tokom proteklih godina i u okviru kojih je izvršeno na desetine pretresa, veći broj osumnjičenih osoba je lišeno slobode, te su pronađene i oduzete značajne količine opojnih sredstava, nelegalnog oružja, novca i drugih predmeta koji potiču iz krivičnih djela, počinjenih od osoba koje su bile meta operativnih akcija.

Iz MUP-a ZDK saopćavaju da će više o detaljima i rezultatima akcije moći potvrditi po okončanju aktivnosti koje još traju, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79