Velika akcija u Mostaru: Privedene 24 osobe zbog zloupotrebe droga

Policijski službenici Sektora krim-policije (SKP) Ministarstva unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, uz asistenciju pripadnika MUP-a ZHK-a, proveli su veliku akciju sprečavanja zloupotrebe opojnih droga na području Mostara.

Akcija, koja je trajala od četvrtka 27. do nedjelje 30. juna, rezultirala je privođenjem 24 osobe.

U saopćenju MUP-a HNK-a navodi se da su tokom prethodnog perioda prikupljena saznanja o prisutnosti osoba povezanih s kaznenim djelima iz oblasti zloupotrebe opojnih droga na manifestacijama u Mostaru.

Tokom akcije, tri osobe su ispitane u svojstvu osumnjičenih zbog osnovane sumnje za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.

Dvije od tih osoba su državljani BiH, dok je jedna državljanin Republike Hrvatske.

Policija je privremeno oduzela 10 grama neidentificirane bijele materije, 10 grama neidentificirane biljne materije, neidentificirane gljive, digitalne vage i mobitele.

Pored toga, 18 osoba je ispitano zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga. Među njima su jedan državljanin Njemačke, jedan hrvatski državljanin i 16 državljana Bosne i Hercegovine.

Od tih osoba, privremeno je oduzeta neidentificirana biljna materija, dok su tri osobe saslušane u svojstvu svjedoka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79