Veliki broj Srba protestvovalo na sjeveru Kosova

Rakić je prisutnima rekao da srpski narod na Kosovu svakodnevno “doživljava teror od zvanične Prištine” i da se, prema njegovim riječima, realizuju neosnovana hapšenja. Hiljade lokalnih Srba sa sjevera Kosova protestovalo je u Rudaru kod Zvečana iza barikada postavljenih na putu ka Jarinju, graničnom prelazu sa Srbijom, javlja Anadolija.

Okupljeni na lokaciji poznatoj kao “Krst” su razvukli zastavu Srbije dugu nekoliko desetina metara, a nosili su i transparente na kojima je, između ostalog pisalo, “Djecu nisam rađala za Kurtijev snajper”, “Jer odavde nema nazad”. Na protestu su učestvovali Srbi iz raznih opština na Kosovu, a prisustvovali su i članovi najveće srpske stranke na Kosovu, Srpske liste, na čelu sa predsjednikom ove stranke Goranom Rakićem. Rakić je prisutnima rekao da srpski narod na Kosovu svakodnevno “doživljava teror od zvanične Prištine” i da se, prema njegovim riječima, realizuju neosnovana hapšenja.

“Tajni spiskovi i lista za odstrel Srba pokazuju kako izgleda demokratija Albina Kurtija. Imajući u vidu da međunarodnoj zajednici smetaju barikade, ali ne smeta maltretiranje Srba, želim da poručim da smo svoji na svome, da ne možemo da ćutimo na nepravdu”, rekao je Rakić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79