Veliki huliganski obračun u BiH: Lete boce, baklje, kamenje…

Veliki huliganski obračun u BiH: Lete boce, baklje, kamenje…


Do obračuna huligana došlo je nakon košarkaške utakmice između HKK Čapljina i KK Rama.

U prvom meču finala KS HB, Rama je u gostima pobijedila Čapljinu. Konačan rezultat bio je 62:65, a presudila je posljednja dionica koja je otišla debelo na stranu gostiju 6:22.

Nakon okončanja utakmica na izlazu iz dvorane došlo je incidenta između navijača dva kluba i sve je ličilo na huliganski obračun.

Letjele su baklje, gađalo se kamenicma, bilo je dosta psovki i vrijeđanja. Naravno nastala je određena materijalna šteta, prenosi Sportsport.

Lokalni portali pišu da je oštećeno nekoliko automobitla, kako su stradale prostorije HGSS-a Čapljina na kojem su razbijena vrata kao i oglasna ploča.

Nevjerovatno: Huligani s fantomkama demolirali prostorije HGSS-a

Nakon cijelog incidenta iz redova domaćina su poručili da su zgroženi ponašanjem navijača iako su pozivali na fer i korektno navijanje.

“Iako smo pozivali na fair i korektno navijanje obje ekipa jer je košarka trebala biti u centru pažnje, svjedočili smo nekolicini nemilih događaja između navijača obje ekipa koja je bacila sjenu na ovaj događaj.

Umjesto dostojanstvenog ponašanja navijača danas u medijima čitamo o neredima koji su sinoć zabilježeni u gradu.

Zgroženi ovakvim ponašanjem navijačkih grupa kao kolektiv koji je zagovornik fair i korektnog ponašanja iskazujemo žaljenje zbog istog te se nadamo da ovim događajima da više neće biti mjesta u dvoranama i prostorima oko sportskih centara”, poručili su iz HKK Čapljina.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija