Veliki požar u firmi “Eko” u Bugojnu! (VIDEO)

Veliki požar izbio je u firmi „Eko“ u Bugojnu.

Prema prvim informacijama, u požaru, koji je sinoć izbio u krugu firme, nije bilo povrijeđenih, dok je pričinjena materijalna šteta.

Bugojanski vatrogasci su imali dosta problema, budući da imaju slabe vatrogasne kamione, što je usporavalo gašenje požara. Radi se o kamionima koji nemaju veliku zalihu vode.

 

Veliki požar u firmi “Eko” u Bugojnu! Vatrogasci požar gasili sa vozilom starim preko 35 godina ➡️ http://bit.ly/3h6eCLS

Posted by CRNA Hronika BIH on Ponedjeljak, 28. juni 2021.

Za sada nije poznat uzrok požara. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjebosanskog kantona za sada se nisu oglasili o požaru.

Komentarisao je ovaj događaj i općinski vijećnik Dino Sijamija, a njegov post pogledajte u nastavku:

Večeras sam, sticajem okolnosti, aktivno učestvovao u gašenju požara u krugu preduzeća EKO-FORMA d.o.o. Bugojno. Želio bih ovom prilikom pohvaliti požrtvovanost uposlenika U.G. Vatrogasnog Društva Bugojno, te istovremeno izraziti žaljenje što su prinuđeni gasiti požare kamionima i opremom starom više od 35 (tridesetipet) godina. Obzirom da je U.G. Vatrogasno Društvo Bugojno na budžetu Općine Bugojna, jedna od slijedećih mojih inicijativa kao Općinskog vijećnika biti će kupovina vatrogasnog vozila prikladnog za gašenje požara u 21. stoljeću, a koja sredstva bi se obezbijedila rebalansom budžeta.
Ako navedena inicijativa ne dobije podršku kolega vijećnika iz vladajuće većine, predložiti ću da se mi vijećnici odreknemo svojih paušala za dobrobit našeg društva tj. za kupovinu prikladnog vatrogasnog vozila koje bi olakšalo rad vatrogascima.
Također, ovom prilikom želio bih pohvaliti uposlenike ŠPD Srednjobosanske šume d.o.o. na angažmanu prilikom gašenja požara.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79