Veliki problem: Požar kod Stoca napada naseljena mjesta!

Prema najnovijim informacijama Operativnog centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona, i dalje je aktivan požar na području općine Stolac, na lokaciji Stolovi-Crnoglav, a sinoć je ugrozio i više kuća.

Požar koji je izbio 6. augusta na ovoj lokaciji aktivirao se ponovno jučer u popodnevnim satima te se proširio prema naseljenim mjestima Boljuni,Podkula, Zaušje, Stupišta i Podosoje, gdje je ugroženo više kuća. Na terenu su vatrogasci i lokalno stanovništvo.

Na ispomoći pri gašenju požara bili su i pripadnici PVP Čapljina s jednim vozilom i tri vatrogasca kao i vlasnici privatnih cisterni (dvije cisterne).

Također, ispod brda Budisavina, naselje Zaušje, kod Čapljine sinoć iza 19 sati gorjela je šuma, a vatra je bila ugrozila i više kuća. Tamo su vatrogasci još na terenu.

Požari na području Općine Neum su ugašeni.

Nisko rastinje, trava i otpad gorjeli su tijekom jučerašnjeg dana i u Mostaru, Čitluku i Konjicu, ali su svi požari lokalizirani, navodi se u saopćenju.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79