Veliki protesti u Banjaluci planirani za utorak: “Najavljeni u skladu sa zakonom, nadamo se da MUP RS neće iste zabraniti”

Veliki protesti u Banjaluci planirani za utorak: “Najavljeni u skladu sa zakonom, nadamo se da MUP RS neće iste zabraniti”


“Ovaj zakon nije korektan prema građanima Republike Srpske jer su drakonske kazne koje većina građana ne bi mogao da isplati”, rekao je predsjednik Udruženja građana “Radnički pokret” Dražan Pejeković.

– Planiram napraviti proteste u Banjaluci 14. marta. Proteste organizujem kako bi pokazali vlasti da zakon o kleveti koji se treba tretirati kao krivično djelo nikada ne smije doći na glasanje, te da isti ne smije biti izglasan. Ukoliko oni to izglasaju možemo kupiti prnje, a borbu za radna prava i targetiranje robovlasnika na ovoj grupi možemo momentalno ugasiti. Ovo je borba nas radnika i građana protiv tiranije koju nam plasiraju – napisao je Pejaković na Fejsbuku.

Protesti 14.3.2023. godine u Banjaluci

“Ne smijemo dopustiti uvođenje klevete u Krivični zakon Republike Srpske.
Pozivamo ovim putem sve radnike, medije, borce za ljudska prava…, da se odazovu protestu kako bi zaštitili našu budućnost i budućnost naše djece. Trebamo iskazati svoje nezadovoljstvo o prijedlogu zakona o kleveti.

Izglasavanje izmjena i dopuna Krivičnog zakona Republike Srpske u ovoj formi, značilo bi stavljanje lanaca na noge i ljepila na usta, jer nećemo moći ni na jedan način da iskažemo svoje nezadovoljstvo.

Ćutimo kada nam kradu narađene sate, ćutimo kada nam kradu godišnje odmore, ćutimo kada nam kradu doprinose, ćutimo na inflaciju, ćutimo na poskupljenja.
Sada ja VAS pitam, “da li ćemo da ćutimo sada kada hoće da nam uzmu pravo na slobodu govora”.

Napomena: MUP Republike Srpske može zabraniti proteste 24h prije održavanja istih.
Obzirom da smu protesti najavljeni u skladu sa zakonom, nadamo se da do toga neće doći.” – izjavio je Dražan Pejaković za portal Crna-Hronika.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija