Velimir Simić pritvoren zbog likvidacije vlasnika FK Bežanija

Srbijanski istražitelji čekaju nalaz DNK vještačenja kako bi se utvrdilo je li Velimir Simić, član kriminalne grupe sa Sokoca, koji je lišen slobode početkom oktobra pri ulaski u Srbiju iz BiH, povezan s likvidacijom Gorana Mijatovića Mite i njegovog tjelohranitelja.

Biološki trag

Mediji u Srbiji naveli su da je Simić lišen slobode na osnovu potjernice Višeg javnog tužilaštva u Beogradu zbog sumnje da je 2006. godine postavio i aktivirao eksploziv i likvidirao Gorana Mijatovića Mitu, predsjednika FK Bežanija, i njegovog tjelohranitelja Slavka Novkovića.

Nastradali Goran Mijatović

Tužilaštvo je naložilo da se obave dodatna vještačenja dokaza, koji su prikupljeni 2. oktobra 2006. na parkingu u ulici Marka Čelebanovića 47 na Bežanijskoj kosi u Beogradu.

Tada je, između ostalog, pronađen i biološki materijal, kako na ostacima eksploziva tako i na automobilu za koji je bila prikačena paklena naprava. Taj DNK trag je bio nepoznat, ali se sumnjalo da pripada Simiću.

Ukoliko se Simić direktno poveže s ovom likvidacijom, bit će to prvi osumnjičeni koji će odgovarati za likvidaciju Mite sa Bežanije i njegovog tjelohranitelja.

Bomba ispod auta

Mijatović i Novaković nastradali su u momentu kada su prilazili svojoj Škodi. Tada je eksplodirala bomba MRUD, koja je bila podmetnuta ispod Audija 80, parkiranog pored Mijatovićeve Škode.

U Audiju je policija, navodno, pronašla Simićev DNK trag, na osnovu čega je i doveden u vezu s cijelim slučajem.

Zbog tog zločina u pritvoru u Srbiji je ranije bio i Milomir Pajić sa Sokoca, koji je u nedostatku dokaza pušten na slobodu i optužnica protiv njega nikada nije podignuta.

Čuvao Audi u garaži

Sumnja se da je, navodno, Milomir Pajić sa Sokoca ukrao Audi i predao ga Simiću, koji ga je određeno vrijeme čuvao u svojoj garaži. Simić je vozilo, navodno, predao, također, članu sokolačke kriminalne grupe Slaviši Bilincu zvanom Bili. Sumnja se da su on i Simić direktni izvršioci zločina. Bilinac je već godinama nedostupan istražnim organima i vodi se kao nestao od 2007. godine. Nikada nije zvanično potvrđena špekulacija da je likvidiran.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79