(VIDEO) Dječak uspio da zaustavi pun autobus nakon što se vozač onesvijestio

Američka škola objavila je video na kom je prikazan trenutak u kom je učenik 7. razreda Dilon Rivs uspio da zaustavi autobus nakon što je vozač pao u nesvijest.

Na snimku se vidi kako je vozač klimao glavom neko vrijeme, nakon čega je dječak pritrčao, uhvatio volan, istovremeno pritiskajući kočnicu i usmjeravajući autobus dok se nije bezbjedno zaustavio. Načelnik Robert Livernoa rekao je da se to dešavalo u trenutku kada je autobus počeo da skreće u suprotnu traku.

-Neka neko pozove hitnu. Odmah – viknuo je Dilon Rivs mirno ostalima u autobusu dok su đaci vikali i bili u panici. Autobus, koji može da primi 66 putnika, tada je bio pun. Livernoa je rekao da je vozač prethodno upozorio bazu autoprevoznika da se ne osjeća dobro i da će da stane, posegao je i za kočnicom. Rekao je da je Dilon bio pet redova iza vozača i nekoliko sekundi kasnije primjetio da se vozač onesvijesti, prenosi RTCG.

U mojih 35 i više godina službovanja, ovo je bio izuzetan čin hrabrosti i zrelosti sa njegove strane – rekao je Livernoa, koji je prenio kako je dječak dotrčao do prednjeg dijela autobusa, uhvatio volan i zaustavio autobus nasred puta. Pri tome je polako pritisnuo kočnicu, svjestan da je autobus pun putnika, dodao je.

Livernoa je istakao dobrotu još dvije osobe. Kada se autobus zaustavio, jedan prolaznik je ušao i pomogao Dilonu oko vozača. Druga osoba, žena koja je vozila iza autobusa, stala je i pomogla učenicima da izađu, dodao je. Livernoa je prenio da je vozač i dalje u bolnici, kao i da se čeka da se dobiju rezultati testova na drogu.

Na konferenciji za novinare u četvrtak nije govorio Dilon, ali su se njegovi roditelji obratili medijima, ističući koliko su ponosni na svog sina. – Pitala sam ga kako si znao šta da radiš… Rekao mi je da gleda kako se vozi svaki dan – navela je njegova mama.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79