(VIDEO) Dragičević poslao čudnu poruku iz centra Sarajeva

Na društvenim mrežama pojavio se snimak koji prikazuje Davora Dragičevića kako pred Spomenikom ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995. poziva na paljenje i ubijanje.

“Ovo treba sve zapaliti. I Srbi i Hrvati i muslimani i Romi, svi… Evo, pozivam, sve zapaliti. Sve jednu zgradu, put i ljude, sve zapaliti. Nakaradno. Pa krenuti iz početka”, rekao je Dragičević pokazujući rukama prema Spomeniku ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva 1992-1995. i zgradama u centru Sarajeva koje ga okružuju.

Podsjetimo, Davor Dragičević traži da se otkriju krivci i okolnosti pod kojima je prije četiri godine, 18. marta 2018, nastradao njegov sin David. U vezi s tim dobio je dozvolu Općine Centar Sarajevo da 25. juna 2022. godine u ovoj općini u Velikom parku može organizirati štand na kojem će komunicirati s građanima Sarajeva.

Dozvola za štand, odnosno za okupljanje, izdana je očitom administrativnom pogreškom na dan održavanja “Treće parade ponosa”. Mjesto na kojem je Dragičeviću bilo dopušteno da organizira okupljanje nalazilo se na ruti predviđenoj za prolazak učesnika “Parade”, a zbog izuzetnih mjera opreza i pojačane sigurnosti svako okupljanje na tom prostoru nije bilo moguće.

Policija je Dragičevića i njegove saradnike, koji su snimali ova dešavanja, upozorila da na mjestu za koji su dobili dopuštenje nije dozvoljeno okupljanje i zamolila ih da se udalje. Dragičević je nakon toga pozvao na paljenje imovine i ljudi na što policija nije ragirala.

U vremenu prije Agresije na Bosnu i Hercegovinu Davor Dragičević živio je u Italiji odakle se u martu 1992. vraća u BiH kako vi se priključio kao dobrovoljac Vojske Republike Srpske. Ranjen je u novembru iste godine, nakon čega se godinama liječio. Dragičević ima status ratnog vojnog invalida i borca prve kategorije.

U nastavku možete pogledati i cijeli snimak ovog događaja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79