(VIDEO) DRAMA ZBOG TORTE: U općini Centar napadnute radnice ‘Poslovnosti’ i novinar Patrije

Prava drama odvijala se danas u prostorijama općine Centar Sarajevo.

Sve je počelo protestima radnika agencije Poslovnost ispred zgrade Općine, kada im je zaštitar, po nalogu nekog iz općinskih službi, iznio vodu dok su protestvovali.

Radnici su ovaj potez shvatili kao provokaciju, s obzirom da već dvije sedmice ne mogu ući niti izaći sa svog radnog mjesta. Zapravo mogu, ali kroz prozor visok 10 metara.

Kažu da su odmah odgovorili da ne žele “načelnikovu vodu, nego zakone”.

Kao odgovor naručili su tortu za načelnika Centra Nedžada Ajnadžića s natpisom: “Za uspješnost u urbanizaciji, vaša agencija Poslovnost”.

Potom su krenuli odnijeti tortu načelniku, a sa njima i novinar agencije Patria.

Na recepciji su zamolili osobu s druge strane stakla za informaciju kako da predaju načelniku tortu, na šta je odgovor bilo pitanje ko su.

Jedna od radnica kazala je “ovo je torta od radnika agencije Poslovnost”. Potom su napisale i poruku na ambalaži torte u kojoj kažu: “Za načelnika Nedžada Ajnadžića, nećemo tortu hoćemo zakone”.

Osoba s druge strane stakla, kada je primjetila da se sve snima, tražila je od novinara Patrije da prekine snimanje. Na upit ko je naredio da je zabranjeno snimanje u općini, koja pripada građanima, vratio se do radnog mjesta i motorolom pozvao zaštitara.

Zaštitar potom onemogućava snimanje i objašnjava da se unutra ne smije snimati ništa, samo vani, ispred općine. U nastavku priče i to će demantovati.

A potom je uslijedio verbalni napad na radnice Poslovnosti, uz priču o patriotizmu GENERALA ove općine i mnogo galame. Ovaj dio incidenta nismo mogli snimiti, nije nam bilo dozvoljeno.

Napetost je trajala nekoliko minuta, radnice su poručile da imaju pravo predati tortu načelniku, da su njihovi očevi bili patrioti, ali i da samo žele zakone, pravo na normalan rad i slobodu kretanja.

Nakon što su napustile zgradu općine Centar, zaštitar je donio tortu novinaru Patrije koji je stajao ispred, na javnoj površini, a potom istog napao zbog toga što ga je snimao kako iznosi tortu. Iako je i sam, desetak minuta prije rekao da se smije snimati ispred općine.

Došlo je do kraćeg naguravanja kada je pokušao oduzeti mobitel, ali na tome se završilo.

U video zapisima koje ćete vidjeti, zaštitili smo identitete i radnika i zaštitara, kako im GENERAL ne bi držao lekcije o onom što se desilo.

Priča djeluje poznato zar ne? Naravno, matrica ponašanja SDA patriota svugdje je ista, pa i ne iznenađuje što se u općini Centar ponašaju kao Huso Ćesir koji “napada kamere”.

Samo bi im neko trebao reći da GENERAL nije donio općinu u Sarajevu, da je to općina svih građana, pa i novinara rođenog u toj općini, puno prije nego je general stigao do “općine bolje od 10 drugih”.

Vrijeme je da se organi reda i zakona uozbilje i kažu šta se smije, a šta ne smije snimati. Dok na divljem zapadu ne nastrada još neki objektiv.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79