(VIDEO/FOTO) Zavidovići: Sa GSS-om u potrazi za dječakom iz Begovog Hana

Jutros je nastavljana potraga za dječakom Ibrahimom Mešeljevićem. On je jučer oko 12 sati, vozeći bicikl, izgubio ravnotežu i pao u nabujali potok Mračaj.

U potragu su ponovo aktivno uključeni i pripadnici GSS-a Zavidovići. Oni čamcima pretražuju jako teške dijelove uz rijeku Bosnu. U naredim danima oni će intenzivirati i potragu za nestalim Almirom Gluhićem koji je nestao 2. maja u Zavidovićima, a za kojeg se sumnja da je skočio u rijeku Bosnu, piše Hayat.

Osim čamaca i ljudstva, na terenu su i dva tima FUCZ s dronovima koji pretražuju lijevu i desnu stranu rijeke. Većina rijeke je zamućena i opasna, pa se potrazi pristupa krajnje ozbiljno.

Fahrudin Solak, direktor FUCZ, stigao je na mjesto gdje je u begov Han. Prokomentirao je špekulacije u vezi s pronađenom odjećom.

– Odjaća koja je pronađena ne pripada dječaku. Žao nam je što smo vodili računa o ovome, najavili padavine i povećanja vodostaja, upozoravali da se ne prilazi nabujalim potocima i rijekama, da bismo onda doživjeli gubitak dječaka – rekao je Solak.

APEL PORODICE: Pridružite se akciji, pomozite da nađemo našeg Ibrahima

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments