(VIDEO) Inspektori kaznili ugostiteljske objekte sa 24.600 KM

Inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo (KUIP) uz asistenciju Jedinice za podršku MUP-a KS i sinoć su nastavili nadzor ugostiteljskih objekata.

Izvršili su ukupno 12 nadzora, izdali 14 prekršajnih naloga i izrekli kazne u visini od 24.600 KM.

Inspektori su izrekli i dvije zabrane rada te jedno rješenje o otklanjanju nedostataka.

Fahir Halilović, direktor KUIP-a kaže za “Avaz” da će zbog pogoršanja epidemiološke situacije intenzivno provoditi pojačane inspekcijske nadzore sa aspekta primjene i poštivanja Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, kao i svih mjera koje su donijete od strane Federalnog i Kantonalnog kriznog štaba.

– Svako postupanje izvan okvira zakona i donesenih mjera bit će strogo sankcionirano, imajući u vidu činjenicu da smo subjekte nadzora u ranijem periodu educirali, ukazivali im na štetne posljedice i savjetovali u pogledu primjene propisa. I ovom prilikom subjekte nadzora, ali i sve građane u KS pozivamo na strogo poštivanje određenih mjera kako bi polazeći od individualne odgovornosti zajednički stvarali osjećaj kolektivne odgovornosti – kazao je Halilović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79