(VIDEO) Izgorjela kuća u Sarajevu, vatrogasci na vrijeme spasili jednu osobu

(VIDEO) Izgorjela kuća u Sarajevu, vatrogasci na vrijeme spasili jednu osobu


Dvije ekipe Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo lokalizovale su požar koji je danas u poslijepodnevnim satima, oko 17 sati izbio u sarajevskom naselju Švrakino Selo.
Kako kažu, dojavu su dobili u 16:58 sati, a požar se desio u ulici Alibega Firdusa Čikma bb. Srećom, povrijeđenih nije bilo.

“Požar je lokalizovan, u fazi je likvidacije završavanja. Na svu sreću, nema povrijeđnih jer su osobu koja je bila u kući u tom trenutku, vatrogasci izvukli na vrijeme”, kazali su nam iz Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo.

Dobra organizacija Civilne zaštite pomogla je da ne dođe do tragedije.

“Brzom reakcijom vatrogasaca i svih drugih službi, kao i Civilne zaštite Novog Grada, uspjeli smo preventivno djelovati na način da smo uspjeli spasiti život
svakome ko je bio dio ovog domaćinstva koje gori. Dalje procedure koje slijede tiču se prvenstveno štaba općine Novi Grad, jer ćemo mi poduzeti sve mjere da ovu porodicu adekvatno smjestimo, a sve ostale naknade u pogledu nastalih šteta posljedicom požara ćemo dovesti u red, tako da stanovnici ponovo mogu koristiti ovu kuću”, poručio je Nezir Hadžić, savjetnik načelnika općine Novi Grad.

Osim vartrogasaca, kako saznajemo sa terena, u pomoć su priskočili i ljudi koji su se zatekli u ovoj ulici za vrijeme požara. Skinuli su gelendere na kući koja je gorjela i izvukli ljude kroz prozor prenosi Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija