(VIDEO) Je li ovaj spisak razlog za fizički obračun u kancelarijama SDA u Tuzli?

Prema informacijama portala “Avaza”, razlog za nezadovoljstvo u redovima tuzlanske SDA su evidentirani kandidati za izborne liste SDA pred Opće izbore 2. oktobra ove godine

Na sjednici Kantonalnog odbora SDA Tuzlanskog kantona došlo je prije nekoliko dana do žestokog sukoba između federalnog zastupnika SDA Salke Zildžića i kantonalnog zastupnika te stranke Smaje Mandžića.

Teži fizički obračun spriječili su članovi Kantonalnog odbora SDA TK koji su uspjeli razdvojiti Zildžića i Mandžića. Videosnimak žestoke rasprave pune uvreda i prijetnji objavljen je i na društvenim mrežama.

Prema informacijama portala “Avaza”, razlog za nezadovoljstvo u redovima tuzlanske SDA su evidentirani kandidati za izborne liste SDA pred Opće izbore 2. oktobra ove godine.

Salko Zildžić o sukobu: ,,Ne znam ba, pusti Avdu Avdića ba.. Neću da komentarišem.. Ne znam ni kad je ovo bilo” (VIDEO)

 

Naime, ovu listu je pripremio Salko Zildžić, predsjednik Gradskog odbora SDA Tuzla. Na spisku je 17 osoba, a među njima nema imena Smaje Mandžića, zbog čega se vjeruje da je sukob i eskalirao.

 

No, na spisku je i Zildžić i to kao kandidat za Predstavnički dom Parlamenta Federacije. Spisak je sačinjen 15. juna, a vjeruje se da je do sukoba došlo prije dva dana.

 

Spisak je Zidlžić poslao i Centrali SDA u Sarajevu.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79