(VIDEO) Mandić pokušao objasniti spornu izjavu: SDA-ovcima se neću izviniti, oslobodili smo se političkog mafijaštva

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić na meti je kritika zbog izjave

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić na meti je kritika zbog izjave da se izborom nove gradonačelnice Benjamine Karić “oslobođeno Sarajevo”.

Mandića su s pravom pitali od koga se to Sarajevo oslobodilo danas, 25 godina nakon agresije.

Sad je Mandić to pokušao objasniti na TVSA.

“Izvinjavam se i javno svima koje je moja izjava na bilo koji način povrijedila, posebno mojim saborcima. Ali, Kantonalnom odboru SDA-u neću! Oni i njihovi kadrovi su obrukali ovaj grad načinom na koji su postavili Skaku za gradonačelnika. Sarajevo je oslobođeno političkog mafijaštva”, rekao je Mandić.

“Ja sam ’92. godine imao nepunih 20 godina i stavio sam se u funkcio odbrane grada i imao sam sreću, za razliku od brojnih drugih, da preživim. Ako su se moji saborci osjećaju ugroženo, izvinjavam se. Ali, želim da kažem da smo se borili za Sarajevo u kojem neće biti političke trgovine, političkom mafijaštva. Za to se nismo borili, da nam se otima osnovno pravo a to je pravo izbora”, rekao je Mandić.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79