(VIDEO) Na Vlašiću izgorjela vikendica, vatrogasci se borili sa vatrom više od pet sati

Tokom noći na Vlašiću je izgorjela jedna vikendica, povrijeđenih nije bilo, a vatrogasci su se sa vatrom borili više od pet sati.

– U kasnim večernjim satima sa subote na nedjelju, oko ponoći, izbio je požar u vikendici na Babanovcu u Dolini Panjeva. U gašenju su učestvovali Vatrogasna jedinica Travnik, Vatrogasna jedinica Stari Vitez i Dobrovoljno vatrogasno društvo Turbe. Požar je ugašen jutros oko 6 sati. Povrijeđenih nije bilo, na vrijeme su svi napustili objekat – kazao je za Faktor Munib Lendo, komandir smjene Teritorijalne vatrogasne jedinice Travnik.

Istakao je kako je tokom gašenja požara bilo bitno začuvati susjedne objekate s obzirom na to da se na tom lokalitetu nalazi veliki broj vikendica na udaljenosti od po dva metra.

– Na ovoj vikendici nastala je velika materijalna šteta, dok su ostale i prateći objekti bez ikakvih oštećenja. Akcija je, možemo kazati, bila uspješna s obzirom na izuzetno teške uvjete i jak vjetar koji je puhao sve vrijeme – kazao je Lendo.

Uviđaj je u toku.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79