(VIDEO) Načelnik opštine Sokolac: “Građani se osjećaju ugroženo i zabrinuto”

Načelnik apelovao na sve organe da povećaju svoje aktivnosti i da ulože dodatni napor da vrate sigurnost na ulice Sokoca

Bezbjednosna situacija u Sokocu je ozbiljno narušena! Građani se osjećaju ugroženo i zabrinuto, ocjenio je načelnik opštine Sokolac Milovan Cicko Bjelica na društvenim mrežama.

“U svega par dana imali smo pokušaj ubistva sjekirom, pokušaj ubistva gaženje, bacanje eksplozivnih naprava, a danas i ubistvo vatrenim oružjem u centru grada. Beskrupulozna borba određenih interesnih grupa i krugova za prevlast povećala je strah i zabrinutost za bezbjednost kod svih u Sokocu.

Roditelji su zabrinuti za djecu koja idu u školu i iz škole. Ne preže se ni od čega, ničiji živog ne smatra se dragocjenim. Vidjeli smo to i kod pokušaja gaženja, kada su ugroženi i životi nedužnih. Sada je to još sve pojačano”, navodi Bjelica.

On kaže da ako se tome dodaju ubistva i pucnjave oko prirodnih resursa, koji je bilo pregršt u prethodnom periodu, u borbi za drvne sortimente i oko njih, slika i poruka koja se šalje nije dobra.

“Apelujemo na sve organe da povećaju svoje aktivnosti i da ulože dodatni napor da vrate sigurnost na ulice Sokoca. Svi naši napori za razvoj turizma, za izgradnju i pozicioniranje Sokoca na turističkoj mapi Srpske i regiona padaju u vodu ukoliko nema bezbjednosti za stanovnike i njihovu imovinu”, kaže Bjelica.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79