(VIDEO) Nakon navijačkih nereda u Mostaru: Jedna osoba teško povrijeđena, 10 lica lišeno slobode

Glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić rekao je za Klix.ba da je sinoć u Mostaru došlo do narušavanja reda i mira u većem obimu i da ima jedna teško povrijeđena osoba i za sada 10 privedenih.

“U tučnjavi je učestvovalo više huligana koji su koristili razne predmete poput palica, komade drveta i pirotehničkih sredstava. Brzom intervencijom policijskih službenika PU Mostar javni red i mir je stavljen pod nadzor“, izjavio je.

Deset aktera sinoćnjih nereda je privedeno u PU Mostar na kriminalističku obradu. Jedna osoba je zadobila teže tjelesne povrede i hospitalizirana je u SKB Mostar.

Na jednoj porodičnoj kući pričinjena je materijalna šteta, a tokom sukoba oštećena su i vozila koja su bila parkirana na ulici.

“Policijski službenici PU Mostar zajedno s Centrom kriminalističke policije provode daljnju operativnu istragu na terenu da utvrde identitet ostalih sudionika izazivanja nereda”, rekao je Marić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79