(VIDEO) Nakon pisanja portala CH, sanirana opasna fasada na Grbavici

Nakon jučerašnje objave portala Crna-Hronika i upozorenja građanima sarajevskog naselja Grbavica da u ulici Grbavička 14 visi komad fasade i krova sa zgrade, nadležni su hitnim postupkom sanirali oštećenje na zgradi.

Oprez Sarajlijama koji žive na Grbavici – ulica Grbavička 14! Pazite da vam komad fasade i krova ne padnu na glavu 🔴🛑🚨

“Sa 16-tog sprata odvojena ploča. Obaviještena je Civilna zaštita, sarajevski vatrogasci, i upravitelj zgrade. Upravitelj će sigurno doći jer ako ovdje padne ploča neko će nastradati” – izjavio je zabrinuti čitatelji portala Crna-Hronika.

@crnahronikainfo

Oprez Sarajlijama koji žive na Grbavici – ulica Grbavička 14! Pazite da vam komad fasade i krova ne padnu na glavu 🔴🛑🚨

♬ original sound – CRNA Hronika

Nakon objavljenog video klipa, hitno su reagovale nadležne osobe iz kompanije Hetid D.D. i odmah sinoć izašao na lice mjesta. Također na lice mjesta su izašli i sarajevski vatrogasci koji su osiguravali mjesto događaja dok se ne sanira oštećenje na zgradi.

Ekipa na čelu sa Jasminom Tahirpvićem je u 21h sanirala oštećenje. – potvrđeno je za portal Crna-Hronika.

Ploča je upravo sanirana od strane upravitelja, a vastrogasna služba je obilježila i osigurala mjesto oko zgrade – potvrdio je čitatelj portala Crna-Hronika”

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79