(VIDEO) Napeto u Crnoj Gori: Građani na ulicama čekaju izborne rezultate

Birališta u Nikšiću zatvorena su u 20 sati.

Prema posljednim podacima Opštinske izborne komisije do 19 sati glasalo je 80,5 posto birača, dok je prema podacima CeMI-ja glasalo 81.2% birača.

Na izborima su učestvovale četiri koalicije i dvije partije. Pravo glasa na izborima imalo je 58.833 birača koji su glasali na 138 biračkih mjesta.

Stanovnici Podgorice izašli su večeras na ulice čekajući rezultate izbora u Nikšiću.

Kako piše portal CDM, čuju se crnogorske pjesme, a građani nose zastave Crne Gore.

Politički analitičar, Ljubomir Filipović, ocijenio je da posljedica post-avgustovske euforije pažnja regiona u vezi lokalnih izbora u Nikšiću, javlja državna televizija Crne Gore.

On je za državnu televiziju Crne Gore kazao da zbog svega najviše gube Nikšićani, koji su, kako je naveo, postali jedna vrsta “pokusnih kunića”.

– Pažnja regiona prelila se na Nikšić, ono što mediji iz Srbije rade je postalo degutatno, to je već direktno miješanje u političke stvari, a na primjeru jednog grada i vidimo koliko to može izazvati tenzija – ocijenio je Filipović.

Dodao je i da su evropski partneri Crne Gore izrazili zabrinutost zbog strano miješanje u izbore.

– Nadam se da ćemo Nikšićanima dozvoliti sljedeći put da se bavimo pitanjima koja se tiču grada, nisam čuo da se niko bavio komunalnim problemima – kazao je Filipović na TVCG.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79