(VIDEO) Od života na pijačnom štandu, do posla i stana u Sarajevu

Na portalu Crna-Hronika objavljen je video 11.10.2023. pod nazivom “Dobri ljudi pronašli smještaj i brigu za muškarca koji je spavao na štandu za prodaju” i to za Adisa Vaskina Jakupovića kojeg život nije mazio. Od tada pa evo do danas, Adisov život je lakši zahvaljući dobrim ljudima i mladiću Hazimu koji je pokrenuo cijelu priču.

Te hladne oktobarske noći Adis je spavao na klupi odnosno na štandu za prodaju voća i povrća na lokalnoj pijaci. Postavio je jorgan, dva, tri jaskuka isto toliko deka. Niko mu nije htio pomoći a kako govori sagovornik u klipu, ni Hitna pomoć mu nije htjela doći

Tada smo objavili ovaj video.

Zahvaljujući dobrim ljudima Adisu je pružena adekvatna medicinska njega. Mjesec po mjesec, sjajni doktori sa dobrim ljudima izliječili su Adisa od bolesti koju je imao. Poslije toga njegov život opet dobiva smisao.

Zaposlio se, dobio stan, te sada živi i radi u Sarajevu. Dobio je posao u kompaniji Baumit koja mu je obezbijedila i stan na korištenje. Radi kao čuvar i sa osmijehom odlazi na posao.

“Da se sve može, kad se hoće, dokaz je ova priča. Svako od nas ponekad padne, ponekad ne vidimo izlaz, to su životna iskušenja. Niko nije obavezan nikog da vuče uz cijelu stranu , ali nam je obaveza da poguramo i damo vjetar u leđa onoliko koliko možemo, da svojim krilima sam uzleti..

Adise, budi zahvalan dragom Bogu na svemu, jer Njegovom voljom si prošao put kojim si išao, da bi došao tamo gdje si sada.Ostani čvrst na tom putu, ja vjerujem u tebe. Sretno !
Vidimo se za 12 dana u Sarajevu!💪💙” – izjavio je mladić Hazim Bajramović koji je pokrenuo cijelu priču.

“Ovaj video ste i vi podijelili i pomogli da se ovo riješi. Neizmerno vam hvala što postojite. Pozdrav iz Krajine! – napisao je u kratkoj poruci mladić Hazim Bajramović našem portalu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79