(VIDEO) Oglasio se Denis Stojnić nakon što mu je MUP KS napravio raciju u ugostiteljskim objektima

Policijska racija u više ugostiteljskih objekata u Sarajevu

Postupajući prema ranije sačinjenom planu Uprave policije MUP-a KS, a s ciljem sprečavanja vršenja krivičnih djela, pronalaska narkotika, oružja, osoba za kojima su raspisane potrage i sprečavanja narušavanja javnog reda i mira policijski službenici MUP-a KS sinoć su proveli operativno-taktičke akcije racije u više ugostiteljskih objekata na području Sarajeva.

Kako saznaje portal Crna-Hronika u brojnim kafići izvršena je policijska racija na Dolac Malti i u Starom Gradu.

Raciia je izvršena i u ugostiteljskom objektu općinskog vijećnika Općine Novo Sarajevo Harisa Selmanovića, kao i u objektu Denisa Stojnića i u objektu Deco čiji je vlasnik Almir Čavalić u Starom Gradu u ulici Zelenih Beretki.

Redakcija portala Crna-Hronika kontaktirala je Denisa Stojnića za komentar.

“Policijska racija je bila u ugostiteljskim objektima Deco Bar i u objektima čiji sam ja vlasnik. U navedenim lokalima je bilo sve uredno, znači nisu pronašli ništa nedozvoljeno kod naših gostiju.

Još jednom ponavljam, poštujem rad Tužilaštva Kantona Sarajevo i MUP-a Kantona Sarajevo. U našim objektima “Tesla, Lounge Bar” je sve bilo normalno i čisto. Policijski službenici su radili u skladu sa zakonom Bosne i Hercegovine.

Nadam se da će se u Kantonu Sarajevo vratiti sigurnost građanima i da će se smanjiti stopa kriminala koji je nažalost trenutno povećan. Svaka pohvala za MUP KS.” – izjavio je Denis Stojnić za portal Crna-Hronika.

Također vlasnik ugostiteljskog objekta “Deco” Almir Čavalić izjavio je da je zadovoljan profesionalnim odnosom policijskih organa te da su službenici bili fer i korektni i prema njemu ali i prema svim gostima u objektu. Nakon racije, gosti su nastavili da uživaju sa svojim društvom.

Pored ovih objekata izvršem je pretres gostiju na još par ugostiteljskih objekata, sve po nalogu Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Policijska racija u više ugostiteljskih objekata u Sarajevu

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79