(VIDEO) Opojne supstance sakrili u kutiju čaja, farbu za kosu pa sve slali preko pošte

Droga u poštanskim pošiljkama

Carinici su krajem novembra među pošiljkama koje pristižu brzom poštom otkrili i zaprijenili dvije u kojima je pored prijavljenih stvari bila skrivena i droga. Nije redak slučaj da pošiljaoci u naizgled običnim pošiljkama male vrednosti (do 50 eura) šalju narkotike skrivene u sitnim poklonima ili stvarima za svakodnevnu upotrebu.

Baš takva dva slučaja, carinici su otkrili pregledom pošiljaka u kojima su bile prijavljene kutija čaja i farbe za kosu!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Kada je iz Beča za primaoca u Beogradu pristigla pošiljka u kojoj su se navodno nalazili jedna kutija čaja ”PG The Originaley” i džemper, na prvi pogled laiku se ne bi učinilo da tu nešto može biti problematično. Međutim, iskusni carinici su se ipak odlučili na detaljan pregled zahvaljujući kome je u originalnoj kutiji čaja otkrivena i plastična kesa sa 160 grama opijuma.

Nekoliko dana prije toga, carinici su detaljno pregledali i pošiljku u kojoj se prema pratećoj dokumentaciji nalazio samo jedan par patika i dvije kutije farbe za kosu.

Kako je malo vjerovatno da bi primaocu u Beogradu neko iz dalekog Kameruna slao samo jedne patike i farbu za kosu, na osnovu analize rizika carinici su i u ovom slučaju odlučili da se uvjere da li je to zaista tako.

Da su njihove sumnje bile opravdane uskoro je potvrđeno kada je u jednoj od fabrički zapakovanih farbi za kosu pronađena i kesica ispunjena praškastom materijom koja je odreagovala pozitivno na priručni test za narkotike, pa se osnovano sumnja da je riječ o kokainu.

Poznato je da se carinici u svakodnevnom radu susreću sa najrazličitijim pokušajima krijumčarenja, što važi i za poštanske pošiljke u kojima su do sada otkrivane mnoge stvari koje ne bi smjele tu da se nađu: kokain u dečjim cipelicama, sjemenke marihuane u muzičkim diskovima, dijamant u uputstvu za kućni aparat, antikvitetni novčići u književnom časopisu, pa čak i jedna živa jedinka otrovnog pauka – tarantule…