(VIDEO) Ovako izgledaju protesti u kantonu u kojem od raka pluća godišnje umre 280 ljudi

(VIDEO) Ovako izgledaju protesti u kantonu u kojem od raka pluća godišnje umre 280 ljudi


Bosna i Hercegovina je druga u svijetu po stopi smrtnosti od aerozagađenja, prema izvještaju Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), a ispred nas jedino je Sjeverna Koreja. Prema informaciji iz UKC Tuzla, u prošloj godini je na području TK od kancera pluća umrlo 280 ljudi, od kojih je većina iz Tuzle i Lukavca.
Putem Facebook grupe “Pokret za čist zrak” Belma Pašić najavila je protest na Trgu slobode zbog prekomjernog aerozagađenja u Tuzli o čemu smo i pisali. Nakon najave da će se održati protest mnogi građani su kazali kako će se prodrižiti Belmi na Trgu slobode jer se aerozagađenjetiče svih nas! Nažalost, da su internet i društvene mreže jedno, a realni i stvarni svijet ipak nešto posve drugo pokazuje i prilog TV1 čiji je novinar na Trgu slobode u vrijeme kada su bili zakazani protesti zatekao tek par osoba.
 “Mi samo preko interneta znamo da iskažemo nezadovoljstvo zbog nečega, a kada treba da se to sprovede u djelo i nešto konkretno uradi onda smo nažalost nula” – kazala je Belkisa Telalović za TV 1.

Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija