(VIDEO) Ovo su heroji Duško i Dragan koji su spasili dječake od otmice

U njemačkom gradu Beblingen jučer se odigrala prava drama, ali na sreću zahvaljujući građevinskim radnicima sa Balkana, otmičar je spriječen da sa parkinga koji se nalazi u blizini gradilišta, ukrade dvoje maloljetne djece.

Kako saznaje portal Crna-Hronika sve se odigralo jučer 25.10.2023. godine kada je muškarac pokušao ubaciti u kombi marke VW, dvoje maloljetne djece. Brzom reakcijom radnika ali kasnije i policije, muškarac je lišen slobode i otuđen na doživotnu kaznu. Na svoj kombi postavio je foliju kako se djeca ne bi mogla vidjeti da su unutra. Dušak i Dragan su bagerima blokirali put, te oslobodili djecu – piše Crna-Hronika.

“Evo ga, uspjeli smo iz ovog auta sad oteti, ne jedno nego dvoje djece. Evo ih vamo, momčići. Baja je folije stavio na auto i kidnapovao je dvoje djece. Tu je kolega bio, Dragan. Moj bager je tu, sve je preprečeno brzinski, i uspjeli smo djecu spasiti brzinski.

Prije dva dana na rubu grada Böblingena u Njemačkoj, dogodio se pokušaj otmice dvojice dječaka na jednom gradilištu u industrijskoj zoni. 51-godišnjak je jednog dječaka uvukao u kombi sa zatamnjenim staklima, a dječaci su vrištanjem privukli pažnju dvojice građevinskih radnika, od kojih je jedan podrijetlom Hrvat. Brzom reakcijom Zeki Yasik i Duško Vukobrat spasili su dječake.

Oni su u vrijeme pokušaja otmice bili u tri metra dubokoj jami. Kako pišu njemački mediji, bilo je to spašavanje u zadnji tren.

– Dotrčao sam i otvorio vozačeva vrata, vidio sam naslagane madrace u stražnjem dijelu kombija. Dječak mi je rekao: “Molim te, pomozi mi”, ispričao je Yasik. Vozača je izvukao iz kombija, dok mu je Vukobrat bagerom zapriječio put. Osumnjičenika su zadržali do dolaska policije, a on je potom pritvoren i priveden sucu koji je odredio da se muškarac smjesti u psihijatrijsku ustanovu do zaključenja istrage, prenosi Index.

 

(VIDEO) Duško i Dragan spasili dvoje djece od otmičara: “Bagerima zaustavili kombi”

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79