(VIDEO) Pedofil iz Čapljine došao u Mostar da se nađe s maloljetnicom: Uhvatili ga Panterovci

(VIDEO) Pedofil iz Čapljine došao u Mostar da se nađe s maloljetnicom: Uhvatili ga Panterovci


Predator iz Čapljine uhvaćen u Mostaru – Panter proširio djelovanje na cijeli Balkan

U još jednoj uspješnoj akciji organizacije Panter, koja se bavi zaštitom djece i ranjivih grupa, uhvaćen je muškarac iz Čapljine koji je putem društvenih mreža pokušao dogovoriti sastanak s maloljetnicom u Mostaru. Ovaj predator je bio uvjeren da će se susresti s djevojčicom, no na dogovoreno mjesto stigla je ekipa Pantera, koja ga je zatekla potpuno nespremnog na ono što će uslijediti.

Ovaj slučaj je dio šire operacije koju Panter provodi u cilju borbe protiv zlostavljača i predatora koji koriste internet za vrbovanje maloljetnika. Osumnjičeni, koji je kontaktirao maloljetnicu putem društvene mreže, u razgovorima je pokazao jasne namjere koje uključuju seksualno zlostavljanje. Članovi Pantera, koji su detaljno pratili svaki njegov korak, organizirali su akciju u kojoj su ga zaskočili neposredno prije nego što je uspio ostvariti svoje mračne namjere.

Akcija u Mostaru

Prije nego što su preduzeli konkretne korake, članovi Pantera su pažljivo prikupljali dokaze o komunikaciji predatora s maloljetnicom. Nakon što su uspjeli osigurati dovoljno dokaza, ekipa je krenula prema Mostaru, gdje je dogovoren sastanak između predatora i “djevojčice”. Na dogovorenom mjestu čekao ga je tim Pantera, spreman da reaguje u pravom trenutku.

Kada je predator stigao, članovi Pantera su mu prišli i suočili ga s dokazima koje su prikupili. Iznenađen, nije imao priliku da pobjegne ili se opravda. Sve je dokumentovano, a nakon što je slučaj prepušten policiji, protiv njega je podnesena krivična prijava. Panter je obavijestio javnost o ovom slučaju putem svojih kanala, ukazujući na važnost pravovremene reakcije i kontinuiranog praćenja sumnjivih aktivnosti na internetu.

Panterova misija širom Balkana

Iako je Panter započeo svoje djelovanje u BiH, organizacija je posljednjih godina proširila svoje aktivnosti na sve zemlje Balkana. Preko svoje mreže volontera i aktivista, Panter uspješno sprovodi akcije u različitim gradovima, od Srbije i Crne Gore, do Hrvatske i Sjeverne Makedonije. Ova međunarodna saradnja omogućila je bržu reakciju i širenje informacija o predatorima koji često prelaze granice u svojim pokušajima da se domognu svojih žrtava.

Panter ne staje samo na hapšenju zlostavljača. Organizacija također ulaže velike napore u prevenciju i edukaciju roditelja i djece o sigurnom korištenju interneta. Organiziraju radionice, seminare i javne kampanje koje pomažu u prepoznavanju opasnih situacija i zaštiti najugroženijih članova društva.

Tehnološke inovacije u službi pravde

Organizacija koristi napredne tehnologije u lovu na predatore. Kombinacijom društvenih mreža, softvera za praćenje sumnjive komunikacije i mreže informanata, Panter je postao lider u regionu kada je riječ o zaštiti djece od seksualnog zlostavljanja putem interneta. Svaka akcija je pažljivo planirana i sprovedena u suradnji s lokalnim vlastima, kako bi se osigurao zakonit i siguran proces hapšenja.

Iz Pantera poručuju da je borba protiv predatora dugotrajan i težak proces, ali da ne odustaju od svoje misije. Njihov cilj je jasan – osigurati sigurno okruženje za djecu i ranjive grupe širom Balkana. “Svaki uhvaćeni predator je jedna žrtva manje,” poručuju iz organizacije, naglašavajući da neće stati dok i posljednji zlostavljač ne bude priveden pravdi.

@org.panter | Shame and Blame | #fyp #orgpanter #balkan #croatia #bosnia #serbia #bosnia #macedonia #montenegro #viral #viralvideo #lov #predators ♬ original sound – org.panter



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija