(VIDEO) Pogled na vatrenu stihiju: “Požar teško lokalizovati, nema opasnosti za stanovništvo”

Starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Istočno Sarajevo, Njegoš Vukadin, za Srpskainfo ističe da je jako teško lokalizovati požar koji je zahvatio halu u sklopu bivše fabrike Energoinvest-RAOP, jer se radi o 300-400 kvadrata krova koji je jako visok.

Ističe da su vatrogasci odmah uspjeli da spriječe širenje požara na upravnu zgradu, koja se takođe nalazi u sklopu ove nekadašnje fabrike.

– Vrlo je nezgodno lokalizovati požar jer se radi o 300-400 kvadrata krova koji je jako visok, a hala je, prema mojim saznanjima prazna – kaže Vukadin, te dodaje da nema opasnosti za stanovništvo.

Vukadin ističe da su im u pomoć pritekle i kolege iz Federacije BiH, kao i pripadnici vatrogasne jedinice Eufora, te da su sve raspoložive ekipe trenutno na terenu.

Podsjećamo da je načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo, Ljubiša Ćosić, ranije upozorio stanovništvo koje živi u blizini ove fabrike da ne provodi vrijeme napolju zbog dima i njegovih mogućih negativnih posljedica.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments