(VIDEO) Pogledajte dokumentarni film Dževada Poturka: Od sarajevskog podruma do Tokija

(VIDEO) Pogledajte dokumentarni film Dževada Poturka: Od sarajevskog podruma do Tokija


Ekskluzivnu premijeru filma “Bh. machine – od sarajevskog podruma do Tokija” o životu i karijeri Dževada Poturka imali ste priliku pogledati 24. septembra na FACE TV.

Od večeras možete pogledati ovaj film i na njihovom Youtube kanalu.

Jedan je od najpoznatijih kikboksera u BiH i svijetu, koji je htio motivirati mlade da ostanu u BiH i da se sklone s ulice, udružio je snage sa FACE TV i ovim filmom ozvaničio kraj svoje karijere. Pored produkcijske ekipe, montažeri koji su odradili sjajan posao su Nino Hromadžić i Filip Kenović, a u novinarskoj se ulozi našao naš Marjan Mijajlović.

U martu 2022. se očekuje premijera ovog filma u Tokiju; u toku su pregovori sa japanskim menadžerima da se ovaj motivacijski film predstavi u glavnom gradu Japana, u nekoj od velikih arena ukoliko to budu dopuštali pandemijski uvjeti.

Kikbokserska karijera Sarajlije Dževada Poturka okončala se ove godine; odlučio je okačiti svoje rukavice o klin, a iza njega je ostalo bogato iskustvo borbi u teškoj kategoriji.

2001. godine bio je WAKO viceprvak svijeta, a dvije godine nakon, 2003., postao je i WKA evropski prvak u Sarajevu. Nakon četiri godine, Poturak je opet dokazao koliko je maestralan: 2007. se okrunio šampionskom K-1 titulom na turniru u Pragu. 2010. je za Poturka ponovno bila plodonosna: osvojio je K-1 WGP u Seulu, u Koreji, i tako ušao u top 16 učesnika. 2013. godine osvojio je K-1 WGP u Zagrebu i tako ušao u top 8 boraca svijeta! 2014. opet dokazuje svoje osvojene titule i osvaja svjetsko WAKO prvenstvo u kikboksu u Zenici. 2019. godine, za kraj, odlučio je još jednom dokazati koliko je veliki osvojivši evropski KOK WGP šampionat.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija