(VIDEO) Pogledajte EKSKLUZIVNE snimke akcije FUP-a

Pripadnici Federalne uprave policije pod nadzorom Kantonalnog Tužilaštva Unsko-sanskog kantona na području Ključa uhapsili su dvije osobe iz Prijedora koje se sumnjiče za krivično djelo prevara.

Osumnjičeni su uhapšeni nakon primopredaje novca koji su s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, imali namjeru pribaviti od oštećenog, dovodeći ga u zabludu obećavajući da će za novčani iznos 45.000 eura omogućiti da njemu bliska osoba bude puštena iz kazneno-popravnog zavoda u kojem se trenutno nalazi.

Na osnovu do sada prikupljenjih činjenica i dokaza osumnjičeni su prije nekoliko dana uspjeli na opisani način i u istu svrhu pribaviti od oštećenog prvi dio novca u iznosu 20.000 eura, dok im je na dan hapšenja bila namjera preuzeti ostatak ugovorenog novca u iznosu 25.000 eura. Istog dana na području Prijedora izvršeni su pretresi stambenih objekata koje koriste osumnjičeni. Pogledajte kako to radi Federalna uprava policije.

Inače, Nezavisni odbor nakon razmatranja prihvatio je Izvještaj o radu Federalne uprave policije za period januar-mart 2020. godine kao i izvještaje o radu zamjenika direktora Federalne uprave policije Ensada Kormana za prvi kvartal 2020. godine. Članovi Nezavisnog odbora podržali su dosadašnji rad zamjenika direktora Federalne uprave policije Ensada Kormana te mu dali punu podršku u budućem radu prenosi Hayat.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79