(VIDEO) Pogledajte emotivni zagrljaj između Konakovića, Nikšića i Dodika

Destilerija “Agro Destil” je prema pisanju brojnih medija dio kompanije u vlasništvu porodice Dodik

“Zadovoljan sam dobrom atmosferom i razumijevanjem pokazanim na sastanku sa delegacijom “osmorke”, objavio je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik na svom Twitter profilu, nakon sastanka na kojem je dogovoreno formiranje vlasti na nivou BiH.

Lidere “osmorke” predsjednik Republike Srpske je primio u destileriji kod Laktaša, a kako bi dočarao atmosferu objavio je i video na svom profilu:

Ranije je najavljeno da će se samit održati “u okolini Banjaluke”, pa su upućeni već unaprijed tipovali na destileriju “Agro Destil”.

Destilerija “Agro Destil” je prema pisanju brojnih medija dio kompanije u vlasništvu porodice Dodik.

Osmorka, SNSD i HDZ će formirati vlast na nivou BiH

“Svjesni smo da u prvi plan moramo staviti stvari oko kojih se slažemo, u interesu svih naroda i građana koji žive u Bosni i Hercegovini. Zabavne su priče kako je bilo ultimatuma i ispunjavanja želja. Evropska perspektiva Bosne i Hercegovine, ekonomija, energetika, obrazovanje, saobraćajna infrastruktura, neke su od tema o kojim smo razgovarali”, naveo je Konaković.

“Nije nikakva tajna da postoje stvari oko kojih se ne možemo složiti. Ali postoji i puno stvari oko kojih se slažemo i koje možemo uraditi i koje možemo vrlo brzo uraditi kako bi građani u BiH osjetili boljitak i napredak. Mi smo se danas dogovorili da je ovo struktura koja će formirati buduće Vijeće ministara na nivou BiH. Formirane su i neke radne grupe, dobili smo od SNSD-a delegaciju i ljudie koji će ih predstavljati. HDZ i Osmorke će imati svoje ljude koji će u najkraćem periodu definirati principe za konstituiranje Vijeće ministara. Ti principi će biti općeg karaktera, a samu operacionalizaciju doživjet će od Vijeća ministara”, kazao je Nikšić.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79