(VIDEO) Pogledajte kakav Golf 2 se prodaje za 10.000 eura: “Fabričko stanje”

Na društvenim mrežama pojavio se video klip u koje vlasnik putničkog automobila marke VW Golf 2 prodaje svog ljubimca za visokih 10.000 eura.

Golf II ili poznatija “Dvica” je najuspješniji, i najcijenjeniji Golf ikada na našim prostorima. Postigao je rekordne prodajne rezultate, a i dan danas je ovaj automobil veoma cijenjen, i tražen na tržištu polovnjaka. Razloga za tako veliki uspjeh ima nekoliko.

Kako kaže Zaja Mujčinović, automobil je u fabričkom stanju. Prešao je samo 76.000 kilometara. Bogat opremom kao što je radio, šiber, rezervna guma, patosice a vlasnik tvrdi da je sve orginalno.

 

Iako je predstavljen davne 1983.godine proizvodio se do 1992.godine. Golf II je čak i 1990.godine bio najbolji automobil u svojoj klasi. Imao je najbolje ogibljenje, bio najtiši, najstabilniji, imao je najprecizniji mjenjač, i jednostavno bio prostran i upotrebljiv automobil.

Jednostavan, ali vrlo pregledan i funkcionalan kokpit, radovao je svakog vazača. Materijali su bili kvalitetni, a finalna obrada vrlo dobra. Najbolji Golf II je bio onaj sa oznakom GTI, automobil koji je bio prilično jeftina ulaznica u svijet sportskih automobila, bez imalo preterivanja.

Osnovna verzija je imala motor od 1,8 litara, sa dva ventila po cilindru, i jednim bregastim vratilom od 107 KS i 175 Nm, što je bilo dovoljno za ubrzanje do 100 km/h iz mesta mirovanja za deset sekundi.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79