(VIDEO) Pogledajte kako izgleda vakcinacija protiv koronavirusa na Buvljoj pijaci u Tuzli

Bosanski humor nosi tu oporu notu nastojanja da se preživi uprkos istraumatiziranosti koja bi ljude slabije od samih Bosanaca i Hercegovaca – ma kojoj naciji pripadali – već davno satrla, piše Tuzlanski.ba.

O “Kralju Buvlje pijace” u Tuzli do sada smo mnogo puta pisali. Uvijek je najveselije tamo gdje robu prodaje Tuzlak Jasmin Muslić, zvani Jasko. Godinama unazad, svojim šalama i dosjetkama Jasmin privlači i zabavlja mušterije na svojim štandovima polovne raznovrsne robe dovezene iz Evrope i vrlo jeftinim prodajnim cijenama. Voli se šaliti i na svoj račun, malo zapjevati i veseliti se sa posjetiocima na Hametovoj pijaci.

Jasmin je odlučio da na svoj način odgovori političarima u BiH i riješi enigmu nabavke vakcina: “Pošto mi u Bosni i Hercegovini nemamo vakcina, mi smo iz ove Njemačke robe po džepovima našli vakcine koje su ostale Nijemcima, valja nam preživit…” naveo je Muslić prije nego što je primio prvog pacijenta Mehu.

Pogledajte kako izgleda proces vakcinacije na Buvljoj pijaci u Tuzli


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79