(VIDEO) Pogledajte kako je uspaničena posada ruskog tenka ‘raznijela vlastite suborce’

U panici i kaosu koji je uslijedio, vidi se kako tenk s oznakama ‘V’ svojim glavnim topom puca na drugi tenk s istim oznakama iz gotovo neposredne blizine

Snimka ukrajinskog drona navodno prikazuje trenutak u kojem ruski tenk raznosi drugo rusko oklopno vozilo u očiglednom incidentu, prenosi Daily Mail.

Snimka prikazuje ruske trupe i oklopna vozila oko sela Dmytrivka zapadno od Kijeva. Zasjeda je nastala dok je niz eksplozija pogodio ruske tenkove iz, kako se smatra, ukrajinskih dronova i topništva.

Prethodne verzije videa, koji je 31. ožujka snimio dron, bile su nejasne, ali nova verzija čini ruske tenkove jasno prepoznatljivim po njihovim oznakama “V”.

U panici i kaosu koji je uslijedio, tenk s oznakama “V” može se vidjeti u incidentu prijateljske vatre kako svojim glavnim topom puca na drugi tenk s istim oznakama iz gotovo neposredne blizine. Nagađalo se da bi to mogao biti namjerni čin da je tenk onesposobljen, kako bi bio beskoristan za ukrajinske snage koje bi ga mogle zarobiti.

Ukrajinska zasjeda

Broj ruskih gubitaka ukazuje na to da je ukrajinska zasjeda pogodila sedam borbenih vozila pješaštva BMP-2 i jedno BMD-2, plus šest glavnih borbenih tenkova T-72, pri čemu je osam vojnika poginulo u akciji.

Ukrajinci su napali dok su se ruske snage povlačile iz Kijeva i sjevera Ukrajine, a činilo se da Kremlj priznaje neuspjeh njihovih napora da zauzmu Kijev i sruše ukrajinsku vladu pet tjedana nakon početka invazije na Ukrajinu.

No, mnogi smatraju da Putin popunjava i gomila svoje snage na istoku Ukrajine kako bi mogao postići pobjedu na bojnom polju u Donbasu i ostvariti trijumf, te se pritom ističe važnost 9. svibnja, kada Rusija slavi poraz nacističke Njemačke u Drugom svjetskom ratu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79