(VIDEO) Pogledajte snimak iz sudnice: Darko Elez saglasan da mu se odredi pritvor!

Sud Bosne i Hercegovine prihvatio je prijedlog Tužilaštva BiH i odredio jednomjesečni pritvor Darku Elezu, koji je preksinoć izručen iz Srbije u BiH, a zbog sumnje da je počinio krivična djela organizovani kriminal, teško ubistvo, pokušaj ubistva, iznuda i ugrožavanje sigurnosti.

Kako se na dašanjem ročištu za pritvor moglo čuti od tužioca Dubravka Čampare, Elez se tereti da je u Srbiji organizirao kriminalnu grupu, a koja je činila krivična djela u BiH.

Na teret mu, između ostalog, stavlja da je organizirao ubistvo Siniše Miličevića Tigra koji je ubijen u Istočnom Sarajevu u junu 2018. godine.

Tigrov “grijeh”, prema navodima tužioca, je to što je bio “dobar” sa Đorđom Ždralom, Elezovim zakletim neprijateljem, a nekadašnjim kumom, koji u Foči služi 20-godišnju kaznu zatvora zbog ubistva nekadašnjeg načelnika Uprave policije RS-a Ljubiše Savića Mauzera u Bijeljini 2000. godine.

Kako je kazao tužilac, među 35 svjedoka, “koji su svi redom tražili mjere zaštite jer se nenormalno boje” je i jedan koji je kazao kako mu je Elez lično rekao da će “sve pobit ko je dobar s Đokom, od Miće, Škobe, a i Tigar će doći na red”.

Elez je ubistvo Miličevića na jutrošnjem ročištu odlučno negirao, kazavši da ubijenog uopće i ne poznaje, kao i ostala djela koja mu se stavljaju na teret.

Jedino nije negirao da je zvao telefonom načelnika PU Istočno Sarajevo Branimira Šehovca, kojeg je, kako je kazao, samo “zezao” prenosi Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79