(VIDEO) Pojavila se rekonstrukcija tragedije u školi: “Kosta (13) je ušao u školu, pobio sve pa sam nazvao policiju”

Kobnog jutra, učenici i nastavnici ove škole mirno su došli na časove koju su počeli u 8 sati. Među njima bili su i učenici odjeljenja sedmi dva, koje pohađa i osumnjičeni Kosta Kećimović Tog jutra sedmi dva je imao čas historije.

U dvorište škole oko 8 sati pristigao je i Kosta Kećimović , 13-godišnjak za kojeg drugovi kažu da je uvijek bio miran, tih i povučen. Sa rancem na leđima ušao je u školsko dvorište i na prvi pogled ništa nije bilo sumnjivo. Niko nije mogao ni da pretpostavi da Kosta Kećimović u ruksaku nosi pravi mali arsenal oružja…

Na ulazu u školu sreo je radnika osiguranja Dragana V. Kosta Kećimović je izvukao pištolj, a osiguranje je, vidjevši da dječak u ruci ima vatreno oružje, odmah pokušalo da ga savlada. Nažalost, u tome nije uspio. Kosta Kećimović ga je ustrijelio.

Nedaleko od ulaznih vrata sjedile su i dvije učenice. One su tog kobnog dana bile dežurne. Kosta Kećimović je vatreno oružje uperio u njih, a onda ih je ispalio više hitaca ka njima. Ubio ih je na mjestu.

Potom je, kako su to opisali iz policije, krenuo put kabineta historije. Policija smatra da je ovaj kabinet odabrao jer je bio najbliži ulazu u školu, ali i zbog toga što je njegov razred u tom trenutku imao čas historije. Otvorio je vrata i već sa praga zapucao u pravcu nastavnice i svojih školskih drugara.Odmah su na lice mjesta upućene policijske patrole, a onda je, dva minuta kasnije, u 8.42, uslijedio poziv koji niko nije očekivao.

Policajci su odmah krenuli u pregled škole i potragu za osumnjičenim dječakom. Sustigli su ga u školskom dvorištu, gdje ga je jedan od policajaca savladao, a potom su pristigle i kolege koje su ga razoružale.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79